Grilla T-Gul

Fem frågor om att grilla

Hur tänder jag grillen?

Spruta tändvätskan T-Gul över kolen, briketterna eller veden. Låt tändvätskan dra in 1-2 minuter innan du tänder.

Ska jag grilla med briketter eller kol?

För snabb grillglöd och om du inte tänker grilla så länge är kol att föredra. Briketter är lite svårare att tända men ger en glödbädd som räcker längre. Du kan också blanda kol och briketter, det ger en snabb glödbädd som håller grillvärmen längre. Kolgrillar kräver lite mer av dig som grillmästare. I utbyte får du ett gott resultat och den karaktäristiska smaken som bara en kolgrill ger.

När är kolen klar att grilla på?

Kolen eller briketterna är klara att grilla på när de är täckta av en gråaktig aska. Då är glödbädden allra bäst.

Hur många briketter ska jag ta?

Ju mer kol eller briketter desto varmare blir grillen. En tumregel är att ha lika många briketter som grillens diameter. Om grillen t.ex. är 47 centimeter ska du använda 47 briketter.

Kan jag grilla på vintern?

När man grillar på vintern krävs det mer kol eller briketter. Detta för att kompensera att vinterkylan kyler ner grillen. Fuktig kol gör det svårare att tända grillen och kan ge upphov till mer rök.