Varumärken Produkter
Psst...

Letar du efter T-Blå?

Tändvätskor

Ett hållbart sortiment

Att T-Gul® är det sannolikt mest hållbara tändvätska sortimentet på den nordiska marknaden är vi otroligt stolta över.

T-Gul® 100% Förnybar Tändvätska, vårt mest hållbara alternativ, är baserad till 100% på förnybara råvaror. Dessutom består förpackningen av återvunnen plast. Och nu blev T-Gul® 100% Förnybar Tändvätska dessutom miljömärkt och bär märkningen Testfakta Bio-Based.

T-Gul® Biotändvätska  är baserad på över 50% förnybar råvara. Även T-Gul® Biotändvätskans förpackning består av återvunnen plast. Mer information om förpackningen hittar du här.

Till våra tändvätskor

Klassikern bland tändvätskor

T-Gul® Tändvätska har uppskattats i flera generationer för en framstående hög kvalité. Den är baserad på en speciell sammansättning av paraffiner och utvecklad för att minimera lukt, sot och os.

T-Tändvätska är en traditionell tändvätska som effektivt tänder grillen och brasan.

Oavsett tändvätskans råvaror kompromissar vi inte på kvalitén. Alla tändvätskor ur T-serien tänder effektivt, snabbt, enkelt och är avsedda för att tända grillar, brasor och utomhuskaminer.

Ett tändmedel för kaminer, kakelugnar och öppna spisar

T-Gul® Bio Tändgel är ett etanolbaserat tändmedel och skiljer sig på så sätt från tändvätskorna i T-Gul®-sortimentet.
Tändmedlet är främst avsedd för kaminer, kakelugnar, öppna spisar och brasor. T-Gul® Bio Tändgel fungerar även för grill men till det ändamålet rekommenderas främst tändvätskorna.

Tändvätskor

FAQ: Vanliga frågor om grillning

1. 1.

Hur tänder jag grillen?

Spruta en riklig mängd tändvätska över kolen, briketterna eller veden. Vänta och låt tändvätskan dra in ungefär 30 sekunder och tänd.
Börja grilla när kolen eller briketterna glöder jämnt och är gråaktig.

Ska jag grilla med briketter eller kol?

För snabb grillglöd och om du inte tänker grilla så länge är kol att föredra. Briketter är lite svårare att tända men ger en glödbädd som räcker längre. Du kan också blanda kol och briketter, det ger en snabb glödbädd som håller grillvärmen längre. Kolgrillar kräver lite mer av dig som grillmästare. I utbyte får du ett gott resultat och den karaktäristiska smaken som bara en kolgrill ger.

När är kolen klar att grilla på?

Kolen eller briketterna är klara att grilla på när de är täckta av en gråaktig aska. Då är glödbädden allra bäst.

Hur många briketter ska jag ta?

Ju mer kol eller briketter desto varmare blir grillen. En tumregel är att ha lika många briketter som grillens diameter. Om grillen t.ex. är 47 centimeter ska du använda 47 briketter.

Kan jag grilla på vintern?

När man grillar på vintern krävs det mer kol eller briketter. Detta för att kompensera att vinterkylan kyler ner grillen. Fuktig kol gör det svårare att tända grillen och kan ge upphov till mer rök.