Grilltider

Hur länge ska man grilla köttet? Det är olika grilltider beroende på vad som ska grillas. En regel är att när köttsaften kommer upp genom köttet är det dags att vända. Den som grillar med lock kan behöva grilltider att utgå från.

Grilltiderna beror på köttets tjocklek, temperatur och avståndet till glöden. Tiderna nedan är antal minuter på varje sida.

Grilla kött

Entrecote: 2-3 min

Fläskkarré: 3-4 min

Fläskkotlett: 3-4 min

Flintastek: 12-16 min

Hamburgare: 2 min

Kyckling: 12-15 min

Lammkotlett: 2-3 min

Lövbiff: 1 min

Ryggbiff: 2-3 min

Grilla fisk och skaldjur

Filéer: 1-2 minuter

Laxkotlett: 3-4 min

Småfisk som strömming: 2-4 min

Foliepaket: 10-20 minuter

Stor, halv fisk: 15-20 minuter. Grilla med skinnsidan nedåt

Stora råa räkor med skal: 1 min

Blåmusslor: är färdiga när de öppnat sig

Hummer, rå, delad: 3-4 min.

Kräfthalvor: 1 min.