Hur länge ska man grilla köttet? Det är olika grilltider beroende på vad som ska grillas. En regel är att när köttsaften kommer upp genom köttet är det dags att vända. Den som grillar med lock kan behöva grilltider att utgå från.
Grilltiderna beror på köttets tjocklek, temperatur och avståndet till glöden. Tiderna nedan är antal minuter på varje sida.
Grilla kött
Entrecote: 2-3 min
Fläskkarré: 3-4 min
Fläskkotlett: 3-4 min
Flintastek: 12-16 min
Hamburgare: 2 min
Kyckling: 12-15 min
Lammkotlett: 2-3 min
Lövbiff: 1 min
Ryggbiff: 2-3 min
Grilla fisk och skaldjur
Filéer: 1-2 minuter
Laxkotlett: 3-4 min
Småfisk som strömming: 2-4 min
Foliepaket: 10-20 minuter
Stor, halv fisk: 15-20 minuter. Grilla med skinnsidan nedåt
Stora råa räkor med skal: 1 min
Blåmusslor: är färdiga när de öppnat sig
Hummer, rå, delad: 3-4 min.
Kräfthalvor: 1 min.