Kemetyl Om oss

Om oss

Kemetyl Gruppen erbjuder konsumentprodukter inom bilvård, hem och trädgård. Nytt i Kemetyls sortime nt är Plastic Padding spackelprodukter. Koncernen omsätter totalt ca € 125 millioner med försäljning till 45 länder. Gruppen har 200 medarbetare i 8 länder med två egna produktionsanläggningar, tankterminaler och lagerlokaler. Kemetyl är en av de största aktörerna inom produktion, marknadsföring och försäljning av kemtekniska produkter i Europa. Företagets lokala närvaro på flera marknader ger oss goda insikter i marknadernas förutsättningar och säkra leveranser direkt till våra kunder.

Kemetyl AB har, med en omsättning på ca SEK 370 miljoner (2020) och ca 60 medarbetare, en god position på den svenska marknaden. Företagets produktionsanläggning, sälj, administration och huvudkontor ligger i Jordbro och våra tankterminaler ligger i Södertälje hamn. I Jordbro produceras i huvudsak olika etanolbaserade produkter, tändvätskor och alkylatbensin. Våra mest kända varumärken på den svenska marknaden är T-Blå®, T-Gul®, T-Röd® och T-Grön®.

Vi erbjuder kostnadseffektiva produkter och tjänster som möter våra kunders behov inom allt från dagligvaru- och fackhandeln, bensinstationer och grossister till industriell tillverkning. Vår målsättning är att vara den föredragna partnern inom bilvård, hem och trädgård och industrikemikalier.

1918 bildades företaget Sulfitsprit för att producera sulfit, som användes för att framställa pappersmassa. Produktion av olika etanolbaserade produkter har sedan dess varit Kemetyls viktigaste kompetensområde. Läs mer om vår historia här.