Under motorhuven

Kemetyl säljer bland annat kylarvätska, motorolja, Ad-Blue, bromsvätskor och batterivatten för det du behöver under bilens motorhuv.

Kylarvätska för bilen är baserad på monoetylenglykol. Alla bilmotorer behöver kylarvätska för att undvika att kylarvattnet fryser under vintern och för att skydda mot överhettning framför allt under sommaren. Kylarvätskan bör fyllas på och även bytas ut helt regelbundet för att undvika skadliga avlagringar i kylarsystemet. Hur ofta du skall byta kylarvätska framgår av bilens instruktionsbok.

I bilens instruktionsbok står även vilken kylarvätska som ska användas i bilen, det kan variera mellan både märke och modell.

Kemetyls kylarvätska leder bort värme, skyddar mot rost och korrosion samt mot kavitation. Kylarvätskans kvalitet är beroende av vad som är tillsatt. Kemetyls Premium kylarvätskor är godkända av de flesta bilfabrikanter.

Vi säljer även Kemetyl T-Vatten som är ett  avjoniserat batterivatten för bil- och båtbatterier, ångstrykjärn, luftfuktare och för spädning av koncentrerad kylarvätska och spolarvätska. Kemetyl har även bromsvätska, bränsletillsatser för rengöring av delar i motorn och frysskydd som smörjer tryckluftssystem.

Våra produkter finns för både bensin- och dieselmotorer.