Under motorhuven

Kemetyl säljer bland annat kylarvätska, motorolja, Ad-Blue, bromsvätskor och batterivatten för det du behöver under bilens motorhuv.

Kylarvätska för bilen är baserad på monoetylenglykol. Alla bilmotorer behöver kylarvätska för att undvika att kylarvattnet fryser under vintern och för att skydda mot överhettning framför allt under sommaren. Kylarvätskan bör fyllas på och även bytas ut helt regelbundet för att undvika skadliga avlagringar i kylarsystemet. Hur ofta du skall byta kylarvätska framgår av bilens instruktionsbok.

I bilens instruktionsbok står även vilken kylarvätska som ska användas i bilen, det kan variera mellan både märke och modell.

Kemetyls kylarvätska leder bort värme, skyddar mot rost och korrosion samt mot kavitation. Kylarvätskans kvalitet är beroende av vad som är tillsatt. Kemetyls Premium kylarvätskor är godkända av de flesta bilfabrikanter.

Vi säljer även Kemetyl T-Vatten som är ett  avjoniserat batterivatten för bil- och båtbatterier, ångstrykjärn, luftfuktare och för spädning av koncentrerad kylarvätska och spolarvätska. Kemetyl har även bromsvätska, bränsletillsatser för rengöring av delar i motorn och frysskydd som smörjer tryckluftssystem.

Våra produkter finns för både bensin- och dieselmotorer.

Frågor om produkterna för Under motorhuven

Vilka bilar behöver AdBlue®?

Om din dieselbil har utformats för att möta Euro 6, är den troligtvis försedd med Selective Catalytic Reduction (SCR) teknologi. SCR teknologin minskar mängden skadliga utsläpp av kväveoxid i bilens avgaser. Teknologin fungerar med hjälp av AdBlue®. De dieselbilar som använder AdBlue®, har ett särskilt tanklock för påfyllning av AdBlue®. AdBlue® från Kemetyl passar till alla bilmodeller utrustade med SCR teknologi

Är det farligt att dricka avjoniserat vatten?

Det är inte farligt att dricka avjoniserat vatten. Det som kan vara farligt är om man bara dricker avjoniserat vatten och sen inte fyller på med salter från annan dryck eller mat.